Jemné „kokosovo-čokoládové rezy“, vhodné na každú príležitosť!

Výborný zákusok, ktorým nik nepohrdne!

RECEPT

Jemné "kokosovo-čokoládové rezy", vhodné na každú príležitosť!

Výborný zákusok, ktorým nik nepohrdne!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 bielkov

  • 12pl kryštálový cukor

  • 2pl hladká múka

  • 160g kokos

INGREDIENCIE krém
  • 250ml mlieko

  • 6 žĺtkov

  • 5pl kryštálový cukor

  • 3pl hladká múka

  • 1 vanilínový cukor

  • 200g maslo

  • 60g tmavá čokoláda

  • kokos na posypanie

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý lesklý sneh, metličkou vmiešame múku a kokos. Plech(37x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - 50ml mlieka, múku a žĺtky metličkou dobre vymiešame. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme cukor, vanilku a po zovretí pridáme žĺtkovú zmes. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme zo sporáka a do horúceho pridáme nalámanú čokoládu, miešame kým sa rozpustí. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému pridáme maslo izbovej teploty a vymiešame na hladký krém.

  • Na upečený, vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme pripravený krém, uhladíme a posypeme kokosom. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Kreativnadomacica