Výborná kombinácia chrumkavého cesta, vanilkového krému a škoricových jabĺk v jednoduchom, no jedinečnom dezerte!

RECEPT

Výborná kombinácia chrumkavého cesta, vanilkového krému a škoricových jabĺk v jednoduchom, no jedinečnom dezerte!

INGREDIENCIE
  • 300g lístkové cesto

  • 1kg jablká

  • 2bal. škoricový cukor

  • 500ml mlieko

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2,5bal. vanilkový puding

  • 1 žĺtok

  • 1PL práškový cukor, orechy na posypanie

POSTUP

  • Lístkové cesto si rozdelíme na 2 polovice. Obe si rozvaľkáme na plochu formy, v ktorej budeme piecť koláč.

  • Jablká si očistíme, nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame nahrubo, vyžmýkame z nich šťavu, posypeme škoricovým cukrom a premiešame.

  • Na dno formy dáme polovicu rozvaľkaného cesta, nanesieme rovnomerne jablká.

  • Z mlieka, kryštálového cukru a pudingov si uvaríme hustý puding. Ešte horúcim pudingom rovnomerne prelejeme jablká a zarovnáme.

  • Prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta, mierne popicháme vidličkou a potrieme rozšľahaným žĺtkom.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 - 35 minút.

  • Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a až potom krájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, nasekanými orechmi...

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!