Jednoduchý, no veľmi obľúbený zákusok, ktorý nechýba počas sviatočných dní „LONDÝNSKE REZY“!

Nenáročný, výborný koláč, ktorý nikdy neomrzí!

RECEPT

Jednoduchý, no veľmi obľúbený zákusok, ktorý nechýba počas sviatočných dní "LONDÝNSKE REZY"!

Nenáročný, výborný koláč, ktorý nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g polohrubá múka

  • 200g maslo

  • 120g práškový cukor

  • 6 žĺtkov

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • marhuľový džem (na potretie)

INGREDIENCIE na plnku
  • 200g mleté vlašské orechy

  • 200g práškový cukor

  • 80g nasekané vlašské orechy

  • 6 bielkov

  • 1ks vanilínový cukor

  • 1čl mletá škorica

POSTUP

  • V mise si vypracujeme zo všetkých surovín cesto, ktoré odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  • Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Potrieme ho rovnomerne džemom.

  • Z bielok, cukru a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zľahka vmiešame mleté orechy, škoricu a navrstvíme na cesto potreté lekvárom. Vrch koláča posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dáme piecť.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@cook4you