Výborný zákusok na rodinné oslavy, sviatočné dni alebo akékoľvek iné príležitosti „KINDER REZY“.

Dokonalú chuť tohto dezertu ocenia aj nároční!

RECEPT

Výborný zákusok na rodinné oslavy, sviatočné dni alebo akékoľvek iné príležitosti "KINDER REZY".

Dokonalú chuť tohto dezertu ocenia aj nároční!

INGREDIENCIE na cesto
  • 9 vaječných bielkov

  • 8PL práškový cukor

  • 1,5PL olej

  • 3PL hladká múka

  • 3PL strúhanka

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 9 vaječných žĺtkov

  • 1L mlieko

  • 2,5bal. zlatý klas

  • 7PL kryštálový cukor

  • 300g maslo

  • 2PL kakao

  • 100g nasekané vlašské orechy

  • nutella

  • 500ml šľahačka(rastlinná)

  • strúhaná čokoláda na posypanie

POSTUP

  • Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme práškový cukor a zašľaháme. Pridáme zvyšné suroviny - olej, múku, strúhanku a prášok do pečiva a zmiešame.

  • Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a nahrubo navrstvíme nasekané vlašské orechy. Na takto pripravený plech vylejeme cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. Kým sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.

  • Z mlieka, cukru, žĺtok a zlatého klasu si uvaríme puding.

  • Maslo si vyšľaháme. Vychladnutý puding po častiach primiešavame do vyšľahaného masla. Pripravený krém si rozdelíme na 2 časti a do jednej primiešame kakao.

  • Upečené cesto otočíme tak, aby hore boli orechy a stiahneme papier na pečenie. Ešte teplý ho potrieme nutellou a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú plnku striedavo vrstvíme na koláč a uhladíme.

  • Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a natrieme rovnomerne na krém. Posypeme strúhanou čokoládou a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!