Vynikajúci zákusok, ktorý ocenia aj nároční „MALINOVÉ MRAKY“!

Výborný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

RECEPT

Vynikajúci zákusok, ktorý ocenia aj nároční "MALINOVÉ MRAKY"!

Výborný dezert, za ktorý Vás pochvala neminie!

INGREDIENCIE cesto
  • 180g hladká múka

  • 120g maslo

  • 45g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 3/4čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE malinová vrstva
  • 600g maliny

  • 3pl kryštálový cukor

  • 2bal. malinový puding

  • 4ks želatína v plátkoch

INGREDIENCIE krém
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 3pl práškový cukor

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 150g cukor krupica

  • 2pl zemiakový škrob

POSTUP

  • Cesto - všetky suroviny dohromady zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1h do chladničky. Plech(30x25) vystelieme papierom na pečenie, rukou ho poutláčame na dno plechu, husto popicháme vidličkou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Malinová vrstva - želatínu dáme do vody a necháme napučať. Do hrnca dáme maliny, cukor, privedieme k varu. V troche vody rozrobíme malinové pudingy, prilejeme k horúcim malinám a uvaríme krém. Necháme mierne vychladnúť a do teplého vmiešame napučanú želatínu. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus a necháme úplne vychladnúť.

  • Smotanový krém - smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone a práškovým cukrom a natrieme na dobre vychladenú malinovú vrstvu. Koláč odložíme do chladničky.

  • Snehová vrstva - bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, nakoniec primiešame zemiakový škrob. Na plech dáme papier na pečenie, rozotrieme sneh na veľkosť ako je koláč a dáme piecť. Pečieme pri teplote 140 stupňov približne 60 minút, potom pootvoríme dvierka rúry a necháme ešte 15 minút sušiť. Po vychladnutí nakrájame na štvorce a poukladáme na vrch koláča. Potom podľa štvorcov nakrájame koláč.

  • Hotový koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!