Výborný „čerešňový koláč“, ktorým nič nepokazíme a určite si všetci pochutia!

RECEPT

Výborný "čerešňový koláč", ktorým nič nepokazíme a určite si všetci pochutia!

INGREDIENCIE cesto
  • 7 vajec

  • 7pl kryštálový cukor

  • 7pl hladká múka

  • 2pl olej

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE čerešňová vrstva
  • čerešňový kompót

  • 4pl potravinársky škrob

INGREDIENCIE smotanová vrstva
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 2bal. vanilínový cukor

POSTUP

  • Cesto - bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky zmiešame s práškom do pečiva. Do snehu zašľaháme žĺtky, pridáme olej a nakoniec zľahka vareškou vmiešame múku.

  • Čerešňová vrstva - šťavu z kompótu nalejeme do hrnca, pridáme škrob, privedieme k varu a miešame, kým zmes zhustne.

  • Plech (30x35) vystelieme papierom na pečenie, na dno plechu nalejeme a rozotrieme uvarenú zmes, poukladáme čerešne bez kôstky, na čerešňovú vrstvu nalejeme pripravené cesto, uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení vyberieme koláč, pomocou druhého plechu otočíme(aby bola čerešňová vrstva hore) a stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.

  • Smotanová vrstva - smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, po častiach zašľaháme mascarpone, hotový krém natrieme na vychladnutý koláč a ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretete