Spojenie jemného kakaového korpusu so sladkým nutellovým krémom a čokoládou v jednoduchom no výbornom dezerte „NUTELLOVÉ KOCKY“!

RECEPT

Spojenie jemného kakaového korpusu so sladkým nutellovým krémom a čokoládou v jednoduchom no výbornom dezerte "NUTELLOVÉ KOCKY"!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 150g kryštálový cukor

  • 150g polohrubá múka

  • 50g mleté lieskové orechy

  • 50g kakaový prášok

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 200ml smotana na šľahanie

  • 5pl nutella

  • 1 banán

INGREDIENCIE poleva
  • 100g čokoláda

  • 1pl maslo

  • orechy na ozdobu

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Formu(25x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35-40 minút, po upečení necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme na 2 časti.

  • Krém - smotanu vyšľaháme, zašľaháme k nej nutellu. Banán nakrájame na kolieska.

  • Na spodné cesto natrieme nutellový krém, poukladáme nakrájaný banán, priložíme druhý korpus a mierne pritlačíme.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, nalejeme na vrch koláča a ozdobíme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu