Tip na chrumkavú dobrotu, ktorú si môžete doma rýchlo a jednoducho pripraviť „ZAPEKANKA“!

RECEPT

Tip na chrumkavú dobrotu, ktorú si môžete doma rýchlo a jednoducho pripraviť "ZAPEKANKA"!

INGREDIENCIE
  • 2 čerstvé francúzke bagety

  • 0,5 kg húb (ideálne hliva)

  • tvrdý syr

  • maslo

  • čierné mleté korenie

  • soľ

  • olej

POSTUP

  • Bagety prerežeme na polovicu a jemne ich natrieme maslom. Tvrdý syr si nastrúhame na hrubo.

  • Hríby dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky. Huby môžete okamžite dať na bagetu. Zapekanka však bude chutnejšia, ak si ich najskôr opečiete na panvici.

  • V panvici na oleji opečieme hríby, dochutíme korením a osolíme. Po upečení rovnomerne rozložíme na bagetu.

  • Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a vložíme do rúry nastavenej na 180°C. Pečieme, až kým sa syr neroztopí.

  • Podľa chuti môžeme použiť kečup alebo tatársku omáčku, posypať syrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!