Jednoduchý, nenáročný, no výborný zákusok, ktorým ulahodíte „karamelové rezy so šľahačkou“!

RECEPT

Jednoduchý, nenáročný, no výborný zákusok, ktorým ulahodíte "karamelové rezy so šľahačkou"!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 6pl kryštálový cukor

  • 6pl polohrubá múka

  • 2pl kakao

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 700ml mlieko

  • 5pl kryštálový cukor

  • 2bal. karamelový puding

  • 120g maslo

INGREDIENCIE šľahačka
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 2pl práškový cukor

  • 2bal. stužovač šľahačky

POSTUP

  • Cesto - z bielkov a štipky soli si vyšľaháme sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Formu(20x35) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding.

  • Šľahačka - smotanu vyšľaháme so stužovačom a cukrom.

  • Upečený korpus pozdĺžne prerežeme na 2 tenké pláty, natrieme karamelový krém, priložíme druhý plát, na vrch rozotrieme šľahačku a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com