Raz-dva pripravený, svieži dezert „citrónový cheesecake“!

RECEPT

Raz-dva pripravený, svieži dezert "citrónový cheesecake"!

INGREDIENCIE korpus
  • 200g sušienky

  • 110g maslo

INGREDIENCIE krém
  • 500g ricotta

  • 250g mascarpone

  • 150g práškový cukor

  • 90ml citrónová šťava

  • nastrúhaná citrónová kôra

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 18g plátnová želatína

INGREDIENCIE poleva
  • 200ml voda

  • 100ml citrónová šťava

  • 90g práškový cukor

  • 50g kukuričný škrob

  • potravinárska farba žltá - pár kvapiek

POSTUP

  • Sušienky rozdrvíme najemno, pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame. Formu(24cm) vystelieme papierom a zmes utlačíme lyžicou/rukou na dno formy. Odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.

  • Krém - do misky s vodou dáme želatínu a necháme napučať. Do misy dáme ricottu, mascarpone, cukor, šťavu a kôru z citrónov a dobre vyšľaháme. Smotanu nalejeme do hrnca, zohrejeme pod bod varu, odstavíme a vmiešame vyžmýkanú želatínu, tak aby sa rozpustila. K smotane pridáme trochu krému, dobre premiešame a potom zmes vmiešame k zvyšnému krému. Hotový krém navrstvíme na sušienkový korpus a odložíme do chladničky na 2 hodiny.

  • Poleva - do hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu, škrob, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme 4 minúty, pridáme potravinársku farbu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu nalejeme na vrch koláča, uhladíme a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!