Chutný kakaový dezert s bohatou čokoládovou polevou a arašidmi!

Ku dobrej káve ideálne sladké potešenie!

RECEPT

Chutný kakaový dezert s bohatou čokoládovou polevou a arašidmi!

Ku dobrej káve ideálne sladké potešenie!

INGREDIENCIE na cesto
  • 220g hladká múka

  • 2PL kakao

  • 1,5 šálky teplého mlieka

  • 0,5 šálky olej

  • 6PL cukor

  • 1,5ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na polevu
  • 400g čokoláda na varenie

  • 150g pražené arašidy

  • 2PL olej

POSTUP

  • Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, cukor a štipku soli. K suchej zmesi nalejeme olej, teplé mlieko a vymiešame na hladké tekuté cesto.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a vyklopíme z formy.

  • Na polevu si roztopíme čokoládu s olejom vo vodnom kúpeli. Pridáme nasekané pražené arašidy a polejeme vychladnutý koláč.

  • Necháme stuhnúť a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!