Chrumkavá kôrka, nadýchané cesto a v ňom ukryté chutné párky!
„Chuťovky“, ktorými nik nepohrdne!

RECEPT

Chrumkavá kôrka, nadýchané cesto a v ňom ukryté chutné párky!
"Chuťovky", ktorými nik nepohrdne!
INGREDIENCIE
  • 15ks párky

  • 490g hladká múka

  • 350ml vlažná voda

  • 1PL kryštálový cukor

  • 1/2 kocky droždie

  • 1ČL soľ

  • 1 vajce

POSTUP

  • Do vlažnej vody rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zmiešame a necháme 10 minút vzísť kvások.

  • Do misy dáme múku, soľ a vlejeme kvások. Vymiesime cesto, prikryjeme a necháme hodinu odpočívať na teplom mieste.

  • Na doske pomúčenej polohrubou múkou vytvarujeme cesto na dlhý valec.

  • Narežeme na cca 15 rovnakých kúskov a z každého kusu ušúľame hada.

  • Párky obtočíme cestom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pripravené rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.

  • Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 25 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!