Mäkučký, jemný koláč so sladkým krémom zo salka, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Voňavý, vláčny koláčik, ktorý pošteklí Vaše chuťové bunky!

RECEPT

Mäkučký, jemný koláč so sladkým krémom zo salka, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Voňavý, vláčny koláčik, ktorý pošteklí Vaše chuťové bunky!

INGREDIENCIE na cesto
  • 4 žĺtky

  • 150g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 5PL horúca voda

  • 1 prášok do pečiva

  • 1PL mletá káva

  • 1PL kakao

  • sneh zo 4 bielkov

  • šťava z kompótu (na poliatie)

INGREDIENCIE na krém
  • 1 plechovka karamelové salko

  • 250g maslo

  • čokoláda na ozdobenie

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady, nakoniec pridáme sneh z bielkov. Plech(32x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a polejeme ho šťavou z kompótu.

  • Maslo si vyšľaháme do peny. Postupne k nemu prišľaháme po lyžiciach salko.

  • Pripravený krém natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!