Vláčny čokoládovo-kokosový koláčik!

Pripravte sebe a svojej rodine tento jemný, voňavý koláčik, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Vláčny čokoládovo-kokosový koláčik!

Pripravte sebe a svojej rodine tento jemný, voňavý koláčik, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE cesto
  • 250g maslo izbovej teploty

  • 120g čokoláda

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 1 hrnček vriaca voda

  • 1 hrnček kefír

  • 1 hrnček práškový cukor

  • 4 vajcia

  • 1čl prášok do pečiva

  • 1čl vanilkový extrakt

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 300ml mlieko

  • 200g strúhaný kokos

  • 200g zmäknuté maslo

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 4 vaječné bielky

  • 1čl vanilkový extrakt

  • 200g čokoláda na ozdobenie

POSTUP

  • Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny.

  • Do veľkej misy dáme nalámanú čokoládu a zalejeme ju vriacou vodou, miešame, kým sa rozpustí. Postupne metličkou vmiešame maslo zmiešané s práškovým cukrom. Potom vmiešame po jednom žĺtky a vanilkový extrakt.

  • Do čokoládovej zmesi postupne prilievame kefír. Na záver zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec ešte vyšľahaný sneh z bielkov.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si krém.

  • V hrnci vyšľaháme vajcia, pridáme mlieko a vanilkový extrakt. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, pridáme maslo s cukrom a varíme na miernom ohni približne 10 - 15minút, kým nám vznikne hustá zmes. Zmes odstavíme a do vlažnej vmiešame strúhaný kokos.

  • Upečený korpus si rozdelíme na 3 časti, prvú potrieme polovicou krému, priložíme druhú časť korpusu, natrieme zvyšný krém a priložíme treťou časťou korpusu.

  • Pripravený koláč potrieme roztopenou čokoládou(100g) a zvyšnú čokoládu nastrúhame a posypeme.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!