Najlepší dezert počas horúcich letných dní „domáca vanilková zmrzlina“!

RECEPT

Najlepší dezert počas horúcich letných dní "domáca vanilková zmrzlina"!

INGREDIENCIE
  • 500ml smotana na šľahanie

  • 4 vajcia

  • 100g kryštálový cukor

  • 1ks vanilkový struk

  • 2čl vanilkový extrakt

POSTUP

  • Smotanu si vyšľaháme a odložíme do chladničky.

  • Nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom, za stáleho miešania zohrievame približne 15 minút do svetlej hustej peny. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a odložíme na hodinu do chladničky.

  • Po hodine vyberieme vaječnú zmes z chladničky, mixérom šľaháme 10 minút, kým opäť naberie na objeme a zhustne. Nakoniec k zmesi jemne zašľaháme vychladenú šľahačku a dužinu z vanilkového struku.

  • Pripravenú zmes nalejeme do vhodných nádob, vrch zmrzliny zakryjeme potravinovou fóliou(tak aby sa dotýkala zmrzliny) a odložíme minimálne na 6 hodín do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!