Výborný dezert s lahodným gaštanovým krémom a šľahačkou „GAŠTANOVÉ REZY“, ktorým určite zožnete úspech!

RECEPT

Výborný dezert s lahodným gaštanovým krémom a šľahačkou "GAŠTANOVÉ REZY", ktorým určite zožnete úspech!
INGREDIENCIE na cesto
  • 6 žĺtok

  • 6 bielok

  • 12PL hladká múka

  • 12PL práškový cukor

  • 6PL voda

  • 2PL kakao

  • 1dl olej

  • 1ks prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 500g gaštanové pyré

  • 300ml mlieko

  • 200g zmäknuté maslo

  • 150g práškový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • rum

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 300ml smotana na šľahanie

  • 2bal. stužovač

  • 1PL práškový cukor

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • V mise si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a štipku soli.

  • Žĺtky s cukrom vymiešame, pomaly pridávame olej, vodu a vymiešame do penista.

  • K žĺtkom pridáme sypké suroviny a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielok.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a upečieme. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 25 - 30 minút.

  • 1. krém - maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštanové pyré a rum podľa chuti.

  • Z mlieka a pudingu si uvaríme hustý krém, necháme vychladnúť a vmiešame do gaštanového krému. Pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus.

  • Smotanu, cukor a stužovač si vyšľaháme, natrieme na gaštanový krém a posypeme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu