Jednoduchý, jemný orechový koláč s maslovým krémom!

RECEPT

Jednoduchý, jemný orechový koláč s maslovým krémom!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 140g kryštálový cukor

  • 150g mleté vlašské orechy

  • 100g hladká múka

  • 10g prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 1PL citrónová šťava

INGREDIENCIE krém
  • 2PL instantná káva Nescafé

  • 250g maslo

  • 140g práškový cukor

  • 50g nasekané, opražené vlašské orechy

  • 2 žĺtky

  • 1PL práškový cukor

  • 1čl vanilkový extrakt

  • čokoláda na ozdobu (voliteľné)

POSTUP

  • V mise mixérom vyšľaháme 1 vajce, 5 žĺtok, štipka soli a 80g cukor na svetlú penu. V druhej mise mixérom miešame bielky s citrónovou šťavou, postupne zašľaháme zvyšný cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. Do snehu zľahka vmiešame žĺtkovú zmes, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec mleté orechy.

  • Formu (30x22) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme a uhladíme cesto, dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

  • Na plech s papierom na pečenie dáme vlašské orechy a pečieme v rúre 8 minút (teplota 180 stupňov), potom ich nasekané nadrobno.

  • Krém - žĺtky s 20g práškového cukru vymiešame, dáme nad paru a mixérom šľaháme 8 minút. Odoberieme, pridáme vanilkový extrakt, 2PL nescafé, prešľaháme mixérom a necháme vychladnúť. Maslo so zvyšným práškovým cukrom(120g) vyšľaháme do peny, potom prišľaháme vychladnutú kávovo-žĺtkovú zmes a nakoniec vmiešame nasekané vlašské orechy.

  • Na korpus rovnomerne natrieme pripravený krém a odložíme na 2h do chladničky. Môžeme posypať strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@MarianasBaking