Jemný, mäkučký koláč ku káve či čaju ideálny „ČOKOLÁDOVÁ RESANKA“!

U nás veľmi obľúbený u malých i veľkých!

RECEPT

Jemný, mäkučký koláč ku káve či čaju ideálny "ČOKOLÁDOVÁ RESANKA"!

U nás veľmi obľúbený u malých i veľkých!

INGREDIENCIE cesto
  • 900g hladká múka

  • 2 kocky droždie

  • 100g práškový cukor

  • 3PL olej

  • 500ml vlažné mlieko

  • 3 bielky

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 250g kryštálový cukor

  • 500ml mlieko

  • 2ks čokoládový puding

  • 2PL kakaový prášok

  • 1ks hera

  • 3 žĺtky a 2PL olej na potretie

POSTUP

  • V troche mlieka rozmiešame droždie s malým množstvom cukru a necháme vzísť kvások. Z bielok vyšľaháme sneh. Múku, cukor, olej, sneh z bielok, štipku soli a kvások vymiesime na cesto. Odložíme ho na teplé miesto a necháme minimálne hodinu kysnúť.

  • Z mlieka, cukru, kakaa a pudingových práškov si uvaríme puding. Odstavíme z ohňa a do horúceho vmiešame heru. Necháme vychladnúť.

  • Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, každú časť rozvaľkáme, natrieme plnku a zvinieme ako roládu. Takto si pripravíme všetkých osem rolád.

  • Na Resanku si spletieme 2 rolády ako korbáč, vzniknú nám teda 4 Resanky.

  • Plech vymastíme, uložíme pripravené koláče a necháme ešte 15 minút kysnúť. Žĺtky rozšľaháme s olejom a potrieme nimi koláče.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!