Raz-dva pripravený jablkový dezert s kyslou smotanou.

Nenáročný na suroviny, jednoduchý a veľmi chutný!

RECEPT

Raz-dva pripravený jablkový dezert s kyslou smotanou.

Nenáročný na suroviny, jednoduchý a veľmi chutný!

INGREDIENCIE
  • 50g maslo

  • 150g kyslá smotana

  • 120g polohrubá múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1 menšiu ČL prášok do pečiva

  • 2 - 3 jablká

POSTUP

  • Do sklenenej zapekacej misy si dáme maslo izbovej teploty. Pridáme vajce, cukor, smotanu a zmiešame.

  • Múku s práškom do pečiva si preosejeme a pridáme k ostatným surovinám. Všetko dobre zmiešame metličkou alebo mixérom. Konzistencia cesta by mala byť ako hustá smotana.

  • Jablká zbavíme šupky, vykrojíme jadro a nakrájame na tenké pásiky. Nakrájané jablká poukladáme do misy a mierne ich ponoríme do cesta.

  • Pečieme približne 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!