Toto mäsové jedlo sa hodí ako na slávnostný stôl, tak aj na bežnú večeru.

Je veľmi jednoduché na prípravu, chutné a sýte! My sme si ho zamilovali!

RECEPT

Toto mäsové jedlo sa hodí ako na slávnostný stôl, tak aj na bežnú večeru.

Je veľmi jednoduché na prípravu, chutné a sýte! My sme si ho zamilovali!

INGREDIENCIE
  • 7ks zemiaky

  • 800g kuracie prsia, bravčová panenka alebo prípadne bravčové karé

  • 3ks veľká cibuľa

  • 5-6PL majonéza a / alebo kyslá smotana

  • 1/2ČL sójová omáčka

  • 1/2ČL soľ

  • 1PL horčica

  • tvrdý syr na posypanie

  • soľ, korenie, oregano

POSTUP

  • Mäso nakrájame na plátky, jemne ho naklepeme. Vložíme do hlbokej misy a pokvapkáme olivovým olejom, soľou, korením a akýmkoľvek iným obľúbeným korením na mäso.

  • Soľ, korenie, majonézu a/alebo kyslú smotanu, horčicu, pár kvapiek sójovej omáčky a pretlačený strúčik cesnaku spolu dôkladne premiešame.

  • Cibuľu nakrájame na polovičné krúžky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Dostatočne tenké, aby počas pečenia zmäkli. Zemiaky osolíme a posypeme oreganom.

  • Mäso vložíme do zapekacej misy, položíme naň cibuľu a potom zemiaky. Polejeme majonézovo-smotanovou omáčkou. V závislosti od počtu a veľkosti riadu je najlepšie ich ukladať v postupných vrstvách.

  • Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200-220 stupňov minimálne na 1,5 hodiny. Doba pečenia závisí od typu rúry, hrúbky zemiakov a druhu a hrúbky mäsa.

  • 10 minút pred koncom varenia odstráňte pokrievku a posypte syrom. Syr môžete vopred zmiešať aj s kyslou smotanou a majonézou.

  • Ak máte tuhšie mäso, vopred ho dobre namarinujte. Ak máme jemné mäso, zemiaky môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle, jedlo bude rovnako chutné.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!