Vláčny korpus s vôňou kávy, smotanový krém a lahodná čokoládová poleva.

Recept na vynikajúci koláč, ktorý sme si veľmi obľúbili.

RECEPT

Vláčny korpus s vôňou kávy, smotanový krém a lahodná čokoládová poleva.

Recept na vynikajúci koláč, ktorý sme si veľmi obľúbili.

INGREDIENCIE korpus
  • 110g hladká múka

  • 90ml káva

  • 80g kryštálový cukor

  • 80ml olej

  • 80ml mlieko

  • 30g kakao

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 200ml šľahačka

  • 60ml voda

  • 30g kakao

INGREDIENCIE poleva
  • 200g šľahačka

  • 100g tmavá čokoláda

POSTUP

  • Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, vanilkou a štipkou soli. Pridáme olej a premiešame. Prilejeme mlieko a nakoniec pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dobre premiešame.

  • Pripravené cesto nalejeme do zapekacej misy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení korpus polejeme teplou kávou.

  • Pripravíme si krém. Kakao s vodou vymiešame do hladka. Mixérom si vyšľaháme sľahačku a primiešame k nej kakaový krém.

  • Pripravený krém rozotrieme na vychladnutý korpus poliaty kávou a odložíme do chladničky.

  • Pripravíme si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu s nalámanou čokoládou, miešame, kým sa čokoláda roztopí a spoja sa suroviny.

  • Polevu necháme úplne vychladnúť a potom ňou potrieme koláč, ozdobíme podľa seba. Vložíme späť do chladničky na 30 minút a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!