Recept na pečenú kapustu, ktorú robievala naša stará mama a ktorú sme zbožňovali!

Jednoduché, chutné a originálne jedlo, ktoré patrí medzi naše obľúbené.

RECEPT

Recept na pečenú kapustu, ktorú robievala naša stará mama a ktorú sme zbožňovali!

Jednoduché, chutné a originálne jedlo, ktoré patrí medzi naše obľúbené.

INGREDIENCIE
  • 1 kapusta

  • 800 g mletého mäsa

  • 500 g zemiakov

  • 3 cibule

  • 5 vajec

  • 120 ml mlieka

  • 200g smotany

  • soľ

  • čierne mleté ​​korenie

POSTUP

  • Odstráňte vrchné listy kapusty, vo veľkom hrnci prevarte vodu. Keď voda zovrie, kapustu úplne ponorte a počkajte, kým sa z nej zažnú oddeľovať listy. Takto oddelené listy varte ďalšie 2 minúty. Vyberte a nechajte vychladnúť. Potom z kapustných listov vykrojíme tvrdé časti.

  • Ošúpeme a nakrájame cibuľu. Vypražíme na masle. Pridáme mleté ​​mäso a opečieme.

  • Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle, pridáme mleté ​​mäso s cibuľou, soľ a korenie. Plnka je pripravená, zostáva len všetko premiešať.

  • V samostatnej miske rozšľaháme vajcia a mlieko.

  • Do pekáča uložíme kapustné listy tak, aby úplne zakryli dno. Položíme polovicu plnky a na vrch nalejeme mlieko s vajíčkami. V rovnakom poradí položíme druhú vrstvu a prikryjeme kapustnými listami. Nakoniec si predhrejte rúru na 180 stupňov, vrch namažte smotanou a vložte na 40 minút. Hotovo!

  • Kapusta zapečená s vajíčkami, mletým mäsom a zemiakmi je jednoducho mimoriadna pochúťka, určite si ju vyskúšajte pripraviť!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!