Klasika, ktorá neomrzí „hrnčekový makový koláč s čerešňami“
Klasika, ktorá neomrzí „hrnčekový makový koláč s čerešňami“
RECEPT
Klasika, ktorá neomrzí "hrnčekový makový koláč s čerešňami"
INGREDIENCIE
2 vajcia
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček olej
1 hrnček mlieko
1 hrnček mletý mak
2 hrnčeky hladká múka
1bal. prášok do pečiva
1bal. vanilínový cukor
1čl mletá škorica
1/2čl citrónová kôra
štipka soli
čerešne
POSTUP
Vajcia s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny, postupne za stáleho miešania prilievame olej, mlieko. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak, štipku soli, škoricu, citrónovú kôru a mixérom zmiešame na nízkych otáčkach.
Plech vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme pripravené cesto. Na cesto husto naukladáme vykôstkované čerešne.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút, po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Leave A Comment