Obľúbený zákusok, ktorý nás vracia späť do detstva „Metrový koláč“!

Ideálny na spoločné chvíle pri rodinnom stole!

RECEPT

Obľúbený zákusok, ktorý nás vracia späť do detstva "Metrový koláč"!

Ideálny na spoločné chvíle pri rodinnom stole!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 260g práškový cukor

  • 260g hladká múka

  • 10pl olej

  • 10pl voda

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • 2pl kakao

INGREDIENCIE plnka
  • 500ml mlieko

  • 1bal. vanilkový puding

  • 250g  maslo

  • 100g práškový cukor

  • 3-4pl rum

INGREDIENCIE poleva
  • 300g horká čokoláda

  • 3pl olej

POSTUP

  • Cesto - žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, vodu a nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vareškou vmiešame do žĺtkovej zmesi.

  • Formy na srnčí chrbát(2ks) si vymastíme, vysypeme múkou. Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, dobre premiešame a vylejeme do druhej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Upečené prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

  • Krém - uvaríme puding z mlieka a pudingového prášku, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding a nakoniec pridáme rum.

  • Upečené cestá si nakrájame podľa "srnčieho vzoru" a striedavo zlepíme svetlé a tmavé "plátky" krémom. Nakoniec zvyšným krémom môžeme potrieť celý koláč.

  • Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s olejom, polejeme pripravený koláč, necháme stuhnúť. a odložíme na pár hodín do chladu. Koláč nakrájame šikmo, aby sme dosiahli pekný pruhovaný vzor.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@Dindragostepentrugatit