Vynikajúce „škoricové koláčiky“, ktoré rozvoňajú Váš domov!

Výborné aj ako sladké raňajky so šálkou kávy či teplým mliekom!

RECEPT

Vynikajúce "škoricové koláčiky", ktoré rozvoňajú Váš domov!

Výborné aj ako sladké raňajky so šálkou kávy či teplým mliekom!

INGREDIENCIE na cesto
  • 700g hladká múka

  • 500ml mlieko

  • 100g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 kocka droždie

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku
  • 100g maslo

  • 4PL práškový cukor

  • 4ČL mletá škorica

  • 2ks škoricový cukor

POSTUP

  • Mlieko zohrejeme s 1PL cukru, pridáme droždie a necháme kvások pracovať.

  • V nádobe si zmiešame múku, soľ a zvyšok cukru.

  • Pridáme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme si cesto, prikryjeme a necháme 30 - 40 minút kysnúť.

  • Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame mäkké maslo s ostatnými surovinami na plnku.

  • Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme, potrieme polovicou pripravenej plnky a zavinieme do rolády.

  • To isté urobíme aj s druhou polovicou cesta. Rolády nakrájame na kolieska. Nakrájané kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Potrieme ich mliekom izbovej teploty a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 - 20 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!