Tip na výborné „domáce arašidové maslo“ Príprava nenáročná a chuť vynikajúca!
Tip na výborné „domáce arašidové maslo“ Príprava nenáročná a chuť vynikajúca!
RECEPT
Tip na výborné "domáce arašidové maslo" Príprava nenáročná a chuť vynikajúca!
INGREDIENCIE
450g surových lúpaných arašidov
1/2čl morská soľ
2PL kokosový olej
2PL med
1PL škorica(voliteľné)
1PL kakao(voliteľné)
POSTUP
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na plech vystlaný papierom na pečenie nasypeme arašidy a pražíme v rúre približne 5 minút, potom ich premiešame a pečieme ešte ďalších 5 minút. Arašidy necháme vychladnúť.
Vychladnuté pražené arašidy dáme do kuchynského robota(1/4 necháme bokom) a necháme bežať minútu, potom zo stien odstránime, čo sa nalepilo a opäť pustíme na 2 minúty, pridáme olej, med, soľ a mixujeme ešte 2 minúty, kým je maslo hladké.
Do hladkého masla pridáme odložené arašidy a len trochu premixujeme, aby zostali malé kúsky arašidov.
Skladujeme v uzatvárateľných pohároch v chladničke.
Leave A Comment