Chutná kefírová roláda plnená vajíčkom a jarnou cibuľkou!
Chutná kefírová roláda plnená vajíčkom a jarnou cibuľkou!
RECEPT
Chutná kefírová roláda plnená vajíčkom a jarnou cibuľkou!
INGREDIENCIE na cesto
450g polohrubá múka
250g kefír
40ml rastlinný olej
20g kryštálový cukor
1 ČL suché droždie
1 ČL soli
INGREDIENCIE na plnku
3 vajcia
300g jarná cibuľka
100g kyslá smotana
Soľ na dochutenie
Vajíčko na potretie
Sezamové semienka na posypanie – nemusí byť
POSTUP
Do misy si nalejeme kefír – najlepšie keď kefír vytiahneme skôr z chladničky, aby nebol studený. Pridáme soľ, cukor a miešame aby sa rozpustili. Potom pridáme lyžicu droždia a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme olej a po častiach pridávame múku za stáleho miešania, aby bolo všetko dobre zmiešané. Cesto by malo byť elastické a nemalo by sa lepiť po bokoch misy.
Keď máme cesto pripravené, zakryjeme ho utierkou a odložíme na 30 minút.
Medzitým si uvaríme vajcia. Uvarené a vychladnuté ich nakrájame nadrobno aj s jarnou cibuľkou a zmiešame dohromady. Pridáme soľ podľa chuti.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a na celé nanesieme plnku. Do hornej časti potrieme kyslú smotanu, aby bola roláda šťavnatá a takto naplnené cesto zrolujeme.
Na vymastený plech dáme roládu, potrieme ju vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Leave A Comment