Príjemná sladko-kyslo-korenistá chuť tejto omáčky urobí jedlo ešte chutnejším!

Výborná „marhuľová omáčka“ k mäsu alebo rybám!

RECEPT

Príjemná sladko-kyslo-korenistá chuť tejto omáčky urobí jedlo ešte chutnejším!

Výborná "marhuľová omáčka" k mäsu alebo rybám!

INGREDIENCIE
  • 3kg marhule

  • 1,5kg sladká paprika

  • 5ks feferónky

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 150g cukor

  • 1ČL soľ

  • 2ČL chmeli suneli

  • 1/2ČL mletý muškátový orech

  • 1/2ČL kyselina citrónová

POSTUP

  • Marhule zbavíme kôstok, papriku, feferónky očistíme a olúpeme cesnak.

  • Všetky suroviny - marhule, papriku, feferónky pomelieme mlynčekom alebo v mixéri. Pripravenú zmes dáme do hrnca.

  • Pridáme cukor, soľ, muškátový orech a chmeli suneli. Všetko dobre premiešame a privedieme k varu. Zmes varíme na miernom ohni približne 20 minút.

  • Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a kyselinu citrónovú a ešte minútu varíme.

  • Pripravenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom a opäť 3-5minút varíme. Uvarenú zmes nalejeme do sterilizovaných pohárov a uzatvoríme viečkom.

  • Naplnené poháre zabalíme do deky alebo inej prikrývky až do vychladnutia.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!