Domáca horčica – lepšia a chutnejšia ako tá z obchodu!

RECEPT

Domáca horčica - lepšia a chutnejšia ako tá z obchodu!

INGREDIENCIE
  • 100 g horčičných semienok

  • 250 ml vinného alebo jablčného octu

  • 3 – 4 lyžice cukru alebo medu

  • 1/2ČL kurkumy (tá dodá horčici krajšiu farbu ale nieje nutná)

  • 1/2 lyžičky soli

POSTUP

  • Ocot si nalejeme do hrnca a necháme prejsť varom. Ak na sladenie používame cukor pridáme ho teraz, aby sa nám lepšie rozpustil.

  • Vložíme si semienka do nádoby, pridáme soľ a kurkumu. Ako používame na sladenie med, pridáme aj ten. Semienka a koreniny zalejeme horúcim octom a necháme ich 10 – 15 minút nasiaknuť.

  • Zmes rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak sa vám zdá byť príliš hustá, prilejeme ešte trochu octu.

  • Skladujeme v uzatvárateľných nádobách v chladničke.

  • Horčica ma po výrobe výraznú chuť, ktorá sa odležaním zjemní. Ideálne je nechať horčicu odležať v chladničke 2 – 3 dni. Trvanlivosť je približne 3 týždne.

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!