Domáca horčica – lepšia a chutnejšia ako tá z obchodu!
RECEPT
Domáca horčica - lepšia a chutnejšia ako tá z obchodu!
INGREDIENCIE
100 g horčičných semienok
250 ml vinného alebo jablčného octu
3 – 4 lyžice cukru alebo medu
1/2ČL kurkumy (tá dodá horčici krajšiu farbu ale nieje nutná)
1/2 lyžičky soli
POSTUP
Ocot si nalejeme do hrnca a necháme prejsť varom. Ak na sladenie používame cukor pridáme ho teraz, aby sa nám lepšie rozpustil.
Vložíme si semienka do nádoby, pridáme soľ a kurkumu. Ako používame na sladenie med, pridáme aj ten. Semienka a koreniny zalejeme horúcim octom a necháme ich 10 – 15 minút nasiaknuť.
Zmes rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak sa vám zdá byť príliš hustá, prilejeme ešte trochu octu.
Skladujeme v uzatvárateľných nádobách v chladničke.
Horčica ma po výrobe výraznú chuť, ktorá sa odležaním zjemní. Ideálne je nechať horčicu odležať v chladničke 2 – 3 dni. Trvanlivosť je približne 3 týždne.
Leave A Comment