Domáca Harissa! Výborná na marinovanie mäsa, rýb, na ochutenie omáčok, polievok, grilovaných pochúťok alebo šalátov!

RECEPT

Domáca Harissa! Výborná na marinovanie mäsa, rýb, na ochutenie omáčok, polievok, grilovaných pochúťok alebo šalátov!

INGREDIENCIE
  • 2 stredne veľké červené papriky

  • 3 chilli papričky

  • 3 strúčiky cesnak

  • šťava z 1/2 citróna

  • 2pl paradajkový pretlak

  • 2pl olivový olej

  • 2čl mletý koriander

  • 2čl mletá rímska rasca

  • 1čl údená mletá paprika

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Papriky opečieme do čierna, vložíme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme zapariť. Potom nožom odstránime spálenú vrstvu, zbavíme vnútra a nakrájame.

  • Chilli papričky očistíme, nakrájame, vložíme do nádoby spolu s nakrájanou paprikou, pridáme cesnak, všetky ostatné ingrediencie a rozmixujeme ponorným mixérom.

  • Nalejeme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme trochou olivového oleja a skladujeme v chladničke.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!