Chutná a jednoduchá krémová šampiňónová omáčka, ktorá sa skvele hodí k mäsu, cestovinám a zeleninovým tanierom!

RECEPT

Chutná a jednoduchá krémová šampiňónová omáčka, ktorá sa skvele hodí k mäsu, cestovinám a zeleninovým tanierom!

INGREDIENCIE
  • 300 g šampiňónov

  • 1 cibuľa

  • 200ml 10-15% smotany

  • 100ml vody

  • 20g masla

  • 10g hladkej múky

  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  • Šampiňóny dôkladne opláchnite vodou a osušte, potom ich na drobno nakrájajte. Môžete použiť aj strúhadlo.

  • Na panvici zohrejte maslo a na drobno nakrájanú cibuľku osmažíme dozlata. Pridáme huby a smažíme, až kým sa všetka tekutina neodparí a hríby nebudú opečené.

  • Potom zmes osolíme a prídáme múku. Množstvo upravujeme podľa želanej hustoty omáčky. Priebežne rýchlo miešame,aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme vriacu vodu a miešame, až kým omáčka nebude hladká.

  • Za stáleho miešania pomaly nalejeme do omáčky smotanu, okoreníme a odstavíme. Dávame pozor aby sa nám omáčka neprevarila.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!