Tip na nenáročné a veľmi chutné jedlo „plnené zemiakové placky“
Tip na nenáročné a veľmi chutné jedlo „plnené zemiakové placky“
RECEPT
Tip na nenáročné a veľmi chutné jedlo „plnené zemiakové placky“
INGREDIENCIE
4 väčšie zemiaky
1 cibuľa
3 vajcia
2PL hladká múka
3 paradajky
150g mozzarella(alebo iný syr)
nasekaný čerstvý kôpor
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
olej
POSTUP
Cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vajce a premiešame.
Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli s vajcom. Pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame.
Z pripraveného cesta si na panvici s olejom opečieme z oboch strán niekoľko zemiakových placiek.
V druhej nádobe si pripravíme zmes na plnenie zemiakových placiek.
Dužinu z paradajky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný syr, čerstvý kôpor a všetko zmiešame.
Do zapekacej misy uložíme placky tak, že na každú placku okrem tej vrchnej natrieme pripravenú plnku. Poslednú(vrchnú) placku posypeme strúhaným syrom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút.
Leave A Comment