Rýchly, nenáročný, chutný obed či večera „zemiakový gratin so smotanou“! Jednoduché, ale u nás obľúbené jedlo!

RECEPT

Rýchly, nenáročný, chutný obed či večera „zemiakový gratin so smotanou“! Jednoduché, ale u nás obľúbené jedlo!

INGREDIENCIE
  • 1kg zemiaky

  • 100g údený syr

  • 230ml smotana na šľahanie

  • olej

  • mletý muškátový oriešok

  • petržlenová vňať, pažítka, šalvia, bazalka

  • soľ, korenie, vegeta podľa chuti

POSTUP

  • Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.

  • Do hrnca nalejeme smotana, privedieme k varu a odstavíme. Do smotany podľa chuti pridáme soľ, korenie, vegetu a muškátový oriešok.

  • V mise si zmiešame nakrájané zemiaky s ochutenou vychladnutou smotanou, pridáme nastrúhaný syr a nasekané bylinky, môžeme pridať opečenú slaninu.

  • Všetko dobre premiešame a navrstvíme do zapekacej misy potretej olejom.

  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 50 - 60 minút. Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!