Chutný obed, pripravený raz-dva „kuracie stehná v škoricovo-jablkovej marináde“!

RECEPT

Chutný obed, pripravený raz-dva „kuracie stehná v škoricovo-jablkovej marináde“!
INGREDIENCIE
  • 6ks kuracie stehná

  • 4-6ks zemiaky

  • 2ks cibuľa

  • 3PL olivový olej

  • 10ks cherry paradajky

  • 2ks žltá paprika

  • 200ml jablková šťava

  • 2PL kremžská horčica

  • 2čl mletá škorica

  • soľ

POSTUP

  • Horčicu, jablkovú šťavu a škoricu zmiešame. Do zapekacej misy alebo pekáča dáme nasolené kuracie stehná, nalejeme na ne zmes a necháme marinovať.

  • Do hrnca s vodou dáme na štvrťky nakrájané zemiaky, privedieme k varu a varíme približne 5 minút. Potom zemiaky scedíme a pridáme ku kuraciemu mäsu.

  • Zeleninu si nakrájame a pridáme do zapekacej misy, premiešame aby sa marináda dostala na všetky suroviny.

  • Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 240 stupňov približne 20 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!