Chutné jedlo na obed či večeru, pripravené raz-dva „plnené pečené zemiaky“!

RECEPT

Chutné jedlo na obed či večeru, pripravené raz-dva "plnené pečené zemiaky"!

INGREDIENCIE
  • stredne veľkých zemiakov

  • polievkové lyžice olivového oleja

  • lyžička morskej soli

INGREDIENCIE na plnku

  • polievkových lyžíc masla

  • 1/3 šálky 12% smotany

  • 1/4 šálky kyslej smotany

  • 1/2 lyžičky morskej soli

  • štipku korenia

INGREDIENCIE na posypanie
  • šálka strúhaného syra

  • 1/2 šálky nadrobno nakrájanej slaninky

  • Jarná cibuľka (nakrájaná)

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200°C a vložte papier na pečenie do plechu. Zemiaky pripravte umytím studenou vodou. Niekoľkokrát prepichnite zemiaky vidličkou a potom umiestnite na pekáč.

  • Zemiaky pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou. Pečieme približne hodinu. Nechajte vychladnúť.

  • Zemiaky nakrájajte na polovicu a potom vydlabte vnútro zemiakov. Nechoďte úplne na šupku, keďže sa rada trhá.

  • Rozdrvte zvyšok zemiakov vo veľkej miske a potom zamiešajte s maslom, smotanou, kyslou smotanou, soľou a korením. Naplňte zemiaky hotovou zmesou.

  • Na vrch dáme syr, slaninku a zelenú cibuľku. Pečieme pri teplote 190°C po dobu 10 minút.

  • Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!