Výnimočná chuť týchto výborných „domácich likérov“ Vás presvedčí, že sú hodné vášho úsilia a času!
RECEPT

Výnimočná chuť týchto výborných "domácich likérov" Vás presvedčí, že sú hodné vášho úsilia a času!
Vaječný likér
Bez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Výborný a overený likér z domácich vajíčok.
Suroviny:
6vaječných žĺtok
6PL práškový cukor
1 vanilkový cukor
1 plechovka salko
0,5l rum (alebo podľa chuti aj viac)
Postup:
Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou do peny, necháme vychladnúť. Pridáme salko a dobre zmiešame.
Nakoniec prilejeme za stáleho miešania rum.
Naplníme do sklenených fliaš a skladujeme v chladničke.
Biely čokoládový likér
Hoci príprava tohto likéru je o niečo dlhšia a aj surovín potrebujeme viac, určite ho vyskúšajte. Tá chuť stojí za to!
Suroviny:
250g biela čokoláda
6 vaječných žĺtok
2ks vanilkový cukor
1/2dcl mlieko
1 plechovka tatra mlieko
1 plechovka salko
1 plechovka kokosové mlieko
2dcl biely rum
1dcl kokosový likér
Postup:
Bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. V mise si mixérom zmiešame žĺtky s vanilkovým cukrom.
Pridáme tatra mlieko, kokosové mlieko, mlieko a roztopenú bielu čokoládu.
Takto pripravenú zmes si dáme do horúceho vodného kúpeľa a ďalej mixujeme, až kým nám nezhustne(nevaríme). Odstavíme z vodného kúpeľa, vmiešame salko a necháme vychladnúť.
Nakoniec prilejeme rum, kokosový likér a dobre premiešame. Naplníme do sklenených a skladujeme v chladničke.
Karamelový likér
Suroviny:
250ml plnotučné mlieko
250ml smotana na šľahanie
1 plechovka karamelové salko
150ml rum alebo podľa chuti
štipka soli
Postup:
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme smotanu a karamelové salko. Za stáleho miešania zahrievame, až pokým sa salko nerozvarí. Zmes necháme vychladnúť.
Po vychladnutí pridáme štipku soli, rum podľa chuti a prešľaháme mixérom.
Naplníme do fliaš a skladujeme v chladničke.
Domáci bailyes
Suroviny:
500ml mlieko
1 mandľový puding v prášku
2 plechovky salko
500ml rum
Postup:
Najskôr dáme na 2 hodiny do hrnca s vodou variť plechovky salka.
Mandľový puding si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Je dobré ho občas premiešať, aby sa nevytvorila koža.
Salká aj puding dáme do misy a mixujeme na hladkú zmes. Za stáleho šľahania postupne prilejeme rum.
Naplníme do fliaš a skladujeme v chladničke.
Leave A Comment