Výnimočná chuť týchto výborných „domácich likérov“ Vás presvedčí, že sú hodné vášho úsilia a času!

RECEPT

Výnimočná chuť týchto výborných "domácich likérov" Vás presvedčí, že sú hodné vášho úsilia a času!

Vaječný likér

Bez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Výborný a overený likér z domácich vajíčok.

Suroviny:

6vaječných žĺtok

6PL práškový cukor

1 vanilkový cukor

1 plechovka salko

0,5l rum (alebo podľa chuti aj viac)

Postup:

Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou do peny, necháme vychladnúť. Pridáme salko a dobre zmiešame.

Nakoniec prilejeme za stáleho miešania rum.

Naplníme do sklenených fliaš a skladujeme v chladničke.

Biely čokoládový likér

Hoci príprava tohto likéru je o niečo dlhšia a aj surovín potrebujeme viac, určite ho vyskúšajte. Tá chuť stojí za to!

Suroviny:

250g biela čokoláda

6 vaječných žĺtok

2ks vanilkový cukor

1/2dcl mlieko

1 plechovka tatra mlieko

1 plechovka salko

1 plechovka kokosové mlieko

2dcl biely rum

1dcl kokosový likér

Postup:

Bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. V mise si mixérom zmiešame žĺtky s vanilkovým cukrom.

Pridáme tatra mlieko, kokosové mlieko, mlieko a roztopenú bielu čokoládu.

Takto pripravenú zmes si dáme do horúceho vodného kúpeľa a ďalej mixujeme, až kým nám nezhustne(nevaríme). Odstavíme z vodného kúpeľa, vmiešame salko a necháme vychladnúť.

Nakoniec prilejeme rum, kokosový likér a dobre premiešame. Naplníme do sklenených a skladujeme v chladničke.

Karamelový likér

Suroviny:

250ml plnotučné mlieko

250ml smotana na šľahanie

1 plechovka karamelové salko

150ml rum alebo podľa chuti

štipka soli

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme smotanu a karamelové salko. Za stáleho miešania zahrievame, až pokým sa salko nerozvarí. Zmes necháme vychladnúť.

Po vychladnutí pridáme štipku soli, rum podľa chuti a prešľaháme mixérom.

Naplníme do fliaš a skladujeme v chladničke.

Domáci bailyes

Suroviny:

500ml mlieko

1 mandľový puding v prášku

2 plechovky salko

500ml rum

Postup:

Najskôr dáme na 2 hodiny do hrnca s vodou variť plechovky salka.

Mandľový puding si uvaríme podľa návodu a necháme vychladnúť. Je dobré ho občas premiešať, aby sa nevytvorila koža.

Salká aj puding dáme do misy a mixujeme na hladkú zmes. Za stáleho šľahania postupne prilejeme rum.

Naplníme do fliaš a skladujeme v chladničke.

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!