Výborná pochúťka aj na slávnostný stôl „pečené bravčové mäso v horčicovej marináde“!

RECEPT

Výborná pochúťka aj na slávnostný stôl "pečené bravčové mäso v horčicovej marináde"!

Je dobré ho pripravovať vopred, pretože marinované mäso je potrebné nechať v chladničke aspoň 4 - 5 hodín, najlepšie na noc.

INGREDIENCIE
  • 1kg bravčové mäso (krkovička alebo kare)

  • 8PL horčice

  • 80g horčičné semienka celé

  • 1PL sladká červená paprika

  • 3 strúčiky cesnaku

  • olej

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme marinádu(je dobré nechať v nej mäso cez noc a piecť ho až druhý deň.

  • V miske si zmiešame olej, mletú červenú papriku a horčicu. Pridáme trošku soli, ak chceme aj mleté čierne korenie. Pretlačíme si strúčiky cesnaku cez lis a všetko dobre zmiešame.

  • Mäso dôkladne celé poriadne natrieme marinádou a snažíme sa ho votrieť do mäsa.

  • Na vrchnú časť mäsa rovnomerne nasypeme horčičné semienka.

  • Takto pripravené mäso zabalíme do potravinovej fólie a uložíme na noc do chladničky.

  • Z mäsa odstránime potravinovú fóliu, dáme ho do vymastenej zapekacej misy a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 200 stupňov približne 1,5 až 2 hodiny.

  • Po upečení mäso nakrájame a môžeme podávať. Výhodou je, že takto pripravené mäso je chutné teplé aj studené.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!