Starodávna klasika zemiakové placky pečené na platni Chutné zemiakové placky pripravené na platni. Rýchla, lacná, starodávna klasika na večeru, ktorú milujeme! RECEPTChutné zemiakové placky pripravené na platni. Rýchla, lacná, starodávna klasika na večeru, ktorú milujeme! INGREDIENCIE 1 vajce 4 - 5 väčších zemiakov polohrubá múka, podľa potreby Maslo na potretie POSTUP Zemiaky si uvaríme v šupe s trochou soli(podľa chuti). Uvarené zemiaky olúpeme a necháme vychladnúť. Zemiaky prelisujeme, pridáme vajce a múku podľa potreby. Cesto by malo byť mäkké, jemné, nemalo by sa lepiť. Pripravené cesto si rozkrájame, urobíme malé bochníky a vyvaľkáme na kruhy vo veľkosti platne. Placky pečieme na platni z obidvoch strán, placku môžeme vidličkou popichať, aby sa nerobili bubliny. Na horúce placky potrieme maslo a môžeme podávať. Dobrú chuť! Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi! Redakcia2023-04-21T09:25:40+02:0018 apríla, 2023|Náš výber, Obed / večera, Rýchle a jednoduché|0 komentárov Súvisiace príspevky Raz-dva pripravená chuťovka na obed či večeru „pečené zemiakové harmoniky s tvarohovým dipom“ Raz-dva pripravená chuťovka na obed či večeru „pečené zemiakové harmoniky s tvarohovým dipom“ Výborná pochúťka k pita chlebom, cuketovým plackám, grilovanej alebo čerstvej zelenine „TZATZIKI“ Výborná pochúťka k pita chlebom, cuketovým plackám, grilovanej alebo čerstvej zelenine „TZATZIKI“ 5 tipov na výborné „omáčky“ k hlavným jedlám, grilovanému mäsu či zelenine, ktoré pripravíte raz-dva! 5 tipov na výborné „omáčky“ k hlavným jedlám, grilovanému mäsu či zelenine, ktoré pripravíte raz-dva! „Bravčové mäso v horčicovej marináde“ – výborné jedlo, na ktorom si u nás všetci pochutia! „Bravčové mäso v horčicovej marináde“ – výborné jedlo, na ktorom si u nás všetci pochutia! Pochúťka, ktorá veľmi rýchlo zmizne zo stola „zapekané sendviče s mletým mäsom“ Pochúťka, ktorá veľmi rýchlo zmizne zo stola „zapekané sendviče s mletým mäsom“ Chutná „tvarohová nátierka s pečenou tekvicou a fetou“, výborná na večeru ale aj pre ako pohostenie pre návštevu! Chutná „tvarohová nátierka s pečenou tekvicou a fetou“, výborná na večeru ale aj pre ako pohostenie pre návštevu! Leave A Comment Zrušiť odpoveďComment Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Δ Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.
Leave A Comment