Ako uvariť ryžu, ktorá ostane rovnako chutná aj na druhý deň?

Prečítajte si náš výborný overený recept!

RECEPT

Ako uvariť ryžu, ktorá ostane rovnako chutná aj na druhý deň?

Prečítajte si náš výborný overený recept!

INGREDIENCIE
  • ryža

  • olivový olej

  • voda

  • maslo

  • soľ

POSTUP

  • Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu.

  • V hrnci rozohrejeme olej, pridáme ružu(ryžu najskôr dobre premyjeme vodou) a opekáme asi minútu. Zalejeme vriacou vodou centimeter nad úroveň ryže, pridáme soľ podľa chuti a prikryjeme pokrievkou

  • Znížime oheň a varíme približne 10 – 12 minút. Vypneme a necháme ešte 10 minút odstáť.

  • Nakoniec pridáme hrubý plátok masla a zmiešame.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!