Neodolateľný „makovo-jogurtový koláč s višňovou plnkou“!

Lákavý, lahodný dezert na každú príležitosť!

RECEPT

Neodolateľný "makovo-jogurtový koláč s višňovou plnkou"!

Lákavý, lahodný dezert na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 100g mak

  • 5pl kryštálový cukor

  • 4pl polohrubá múka

  • štipka soli

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • Sirup na poliatie: 100ml voda + 2pl kryštálový cukor + rumová esencia

INGREDIENCIE višňová plnka
  • 500g mrazené višne

  • 3pl kryštálový cukor

  • 1bal. želatína + voda

  • 250ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE jogurtová vrstva
  • 300g smotanový grécky jogurt

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 1bal. želatína + voda

POSTUP

  • Cesto - bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. V malej miske zmiešame žĺtky s práškom do pečiva, v druhej mise zmiešame múku s makom. Do vyšľahaného snehu pridáme žĺtky, prešľaháme a nakoniec vareškou zľahka vmiešame zmes múky a maku.

  • Hlbší plech(25x30) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Višňová vrstva - višne s cukrom dáme do hrnca, povaríme 5 minút, odstavíme, rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do višňovej zmesi. Šľahačku mierne vyšľaháme, pridáme višňovú zmes a dobre premiešame.

  • Sirup - vodu s cukrom privedieme k varu, pridáme rumovú esenciu, premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  • Upečený, vychladnutý korpus potrieme sirupom, navrstvíme višňovú plnku a dáme do chladničky stuhnúť(približne 3h).

  • Jogurtová vrstva - smotanu mierne vyšľaháme(nie úplne do tuha). Želatínu pripravíme podľa návodu, zmiešame s jogurtom a nakoniec vmiešame smotanu. Hotový krém rozotrieme na vrch koláča a odložíme na 4h do chladničky alebo do nasledujúceho dňa.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/