Chutný, nadýchaný makový chlebíček, ktorý vynikajúco dopĺňa svieža citrónová poleva.

Starý, no obľúbený koláčik, ideálny k šálke kávy či čaju.

RECEPT

Chutný, nadýchaný makový chlebíček, ktorý vynikajúco dopĺňa svieža citrónová poleva.

Starý, no obľúbený koláčik, ideálny k šálke kávy či čaju.

INGREDIENCIE na cesto
  • 300g polohrubá múka

  • 300ml mlieko

  • 200g mak

  • 150g trstinový cukor

  • 50ml olej

  • 1 vajce

  • 1/2 prášok do pečiva

INGREDIENCIE
  • 1 citrón

  • 120g práškový cukor

  • 1PL horúca voda

POSTUP

  • Do misy si preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme cukor, mak a zmiešame. Prilejeme mlieko, olej, pridáme vajce a vymiešame hladké cesto.

  • Podlhovastú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto nalejeme do formy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút(môžeme sa presvedčiť špáradlom).

  • Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme polevu. Do misky si vytlačíme šťavu z citróna, pridáme cukor, teplú vodu a miešame, kým sa rozpustí cukor. Ak je poleva príliš hustá, pridáme ešte trošku teplej vody.

  • Pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý makový bochníček.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!