Ak Vám dochádzajú nápady čo uvariť na obed či večeru, pripravte si tieto chutné pečené zemiaky so slaninkou a kyslou smotanou!

RECEPT

Ak Vám dochádzajú nápady čo uvariť na obed či večeru, pripravte si tieto chutné pečené zemiaky so slaninkou a kyslou smotanou!

O zemiakoch sa hovorí, že sú jedlom chudobných, no ak ich naplníme chutnými surovinami, tak je to gurmánska pochúťka!

INGREDIENCIE
  • 4 veľké zemiaky

  • 150g tvrdý syr

  • slanina

  • kyslá smotana

  • jarná cibuľka

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Zemiaky umyjeme a uvaríme ich aj so šupkou do polomäkka. Necháme vychladnúť, prerežeme na polovicu a čiastočne vydlabeme vnútro.

  • V mise si zmiešame vydlabané vnútro, nastrúhaný tvrdý syr, na kocky nakrájanú slaninu a smotanu. pola chuti pridáme soľ a korenie.

  • Pripravenou zmesou naplníme zemiaky a pečieme pri teplote 200stupňov približne 5 - 10 minút.

  • Na upečené zemiaky pridáme kyslú smotanu, posypeme jarnou cibuľkou a opraženou slaninou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!