Zdravšia maškrta pre malých i veľkých „sušené jablkové lupienky“!

Pripravujú sa trošku dlhšie ale pridaním škorice a vanilky výsledná chuť stojí za to!

RECEPT

Zdravšia maškrta pre malých i veľkých "sušené jablkové lupienky"!

Pripravujú sa trošku dlhšie ale pridaním škorice a vanilky výsledná chuť stojí za to!

INGREDIENCIE
  • jablká

  • 1 vanilkový cukor

  • mletá škorica

POSTUP

  • Najskôr si jablká umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Nakrájané plátky opláchneme v studenej vode a osušíme papierovými utierkami.

  • Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jablká poukladáme rovnomerne na plech tak, aby sa nedotýkali, aby sa dobre vysušili.

  • Potom ich rovnomerne posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s mletou škoricou.

  • Pečieme/sušíme v rúre pri nízkej teplote 50 stupňov približne 1,5 – 2 hodiny. Dvere rúry musia byť mierne pootvorené, aby mohla unikať para. Hotové jablká by mali byť po okrajoch mierne zvlnené a stred lupienka je suchý.

  • Lupienky nebudú hneď chrumkavé, lebo v nich bude ešte vlhkosť ale po vychladnutí by mali byť chrumkavé. Skladujte ich v uzatvorenej nádobe na tmavom mieste.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!