Vynikajúci zákusok z lístkového cesta s lahodným krémom a ovocnou plnkou, ktorý ocenia aj nároční „ovocný krémeš“

Výborný dezert na akúkoľvek príležitosť!

RECEPT

Vynikajúci zákusok z lístkového cesta s lahodným krémom a ovocnou plnkou, ktorý ocenia aj nároční "ovocný krémeš"

Výborný dezert na akúkoľvek príležitosť!

INGREDIENCIE krém
  • 250g lístkové cesto

  • 700ml mlieko

  • 3 žĺtky

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 100g kryštálový cukor

  • 90g kukuričný škrob

  • 50g maslo

  • 250ml smotana na šľahanie

INGREDIENCIE ovocná plnka
  • 200g lesné ovocie

  • 50g kryštálový cukor

  • 15g kukuričný škrob

  • 50ml voda

POSTUP

  • Lístkové cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti, každú vyvaľkáme na tenko, husto popicháme vidličkou a upečieme 2 pláty. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 10-12 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - 200ml mlieka zmiešame so žĺtkami, cukrom, vanilkou a škrobom. Zvyšné mlieko dáme variť od hrnca, po zovretí pridáme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému pridáme mäkké maslo, prešľaháme. Nakoniec do krému zašľaháme smotanu(nevyšľahanú).

  • Ovocná plnka - do hrnca dáme variť ovocie, cukor a polovicu vody, vo zvyšnej vode metličkou dobre rozmiešame škrob. Po zovretí pridáme k ovocnej zmesi škrob rozmiešaný vo vode a povaríme 2-3 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  • Na spodný plát upečeného vychladnutého lístkového cesta natrime približne polovicu žĺtkového krému, navrstvíme vychladnutú ovocnú zmes a na vrch rovnomerne rozotrieme zvyšný žĺtkový krém. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta a vrch posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@antoniajagodic