Vynikajúci, mäkučký jablkový koláč! Jemný, chutný, ku káve či čaju ideálny!

RECEPT

Vynikajúci, mäkučký jablkový koláč! Jemný, chutný, ku káve či čaju ideálny!

INGREDIENCIE
  • 250g hladká múka

  • 250g maslo

  • 160g práškový cukor

  • 160ml mlieko

  • 3 vajcia

  • 3 veľké jablká

  • 2bal. vanilkový puding

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

POSTUP

  • Rúru predhrejeme na 180 stupňov, formu si vymastíme maslom.

  • Maslo s cukrom, vanilkami a štipkou soli vyšľaháme od peny. Postupne primiešame vajcia.

  • Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkové pudingy a nakoniec postupne prilejeme mlieko. Všetko dobre premiešame.

  • Jablka umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Vmiešame ich do pripraveného cesta.

  • Nakoniec zmes nalejeme do hlbokej formy a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40-50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu