Vynikajúci, mäkký koláčik ku káve či teplému mlieku, na ktorom si pochutia deti ale aj dospelí „ČOKOLÁDOVÁ RESANKA“

RECEPT

Vynikajúci, mäkký koláčik ku káve či teplému mlieku, na ktorom si pochutia deti ale aj dospelí "ČOKOLÁDOVÁ RESANKA"

INGREDIENCIE cesto
  • 900g hladká múka

  • 2 kocky droždie

  • 100g práškový cukor

  • 3PL olej

  • 500ml vlažné mlieko

  • 3 bielky

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 250g kryštálový cukor

  • 500ml mlieko

  • 2ks čokoládový puding

  • 2PL kakaový prášok

  • 1ks hera

  • 3 žĺtky a 2PL olej na potretie

POSTUP

  • V troche mlieka rozmiešame droždie s malým množstvom cukru a necháme vzísť kvások. Z bielok vyšľaháme sneh. Múku, cukor, olej, sneh z bielok, štipku soli a kvások vymiesime na cesto. Odložíme ho na teplé miesto a necháme minimálne hodinu kysnúť.

  • Z mlieka, cukru, kakaa a pudingových práškov si uvaríme puding. Odstavíme z ohňa a do horúceho vmiešame heru. Necháme vychladnúť.

  • Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí, každú časť rozvaľkáme, natrieme plnku a zvinieme ako roládu. Takto si pripravíme všetkých osem rolád.

  • Na Resanku si spletieme 2 rolády ako korbáč, vzniknú nám teda 4 Resanky.

  • Plech vymastíme, uložíme pripravené koláče a necháme ešte 15 minút kysnúť. Žĺtky rozšľaháme s olejom a potrieme nimi koláče.

  • Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!