Vynikajúci krémový dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!
Jemný kakaový zákusok, ktorému nik neodolá!

RECEPT

Vynikajúci krémový dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku!
Jemný kakaový zákusok, ktorému nik neodolá!
INGREDIENCIE na cesto
  • 6 vajec

  • 5pl kryštálový cukor

  • 5pl polohrubá múka

  • 3pl olej

  • 2pl kakao

  • 1pl kukuričný škrob

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 1 žĺtok

  • 4PL kryštálový cukor

  • 4PL hladká múka

  • 4PL kakao

  • 300g maslo

  • 4PL práškový cukor

INGREDIENCIE na polevu
  • 220g mliečna čokoláda

  • 1/2PL maslo

POSTUP

  • Žĺtky vyšľaháme s olejom. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Do bielkov pridáme vyšľahané žĺtky a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a škrobom.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prerežeme na 3 časti.

  • Pripravíme si krém. Mlieko, kryštálový cukor, žĺtok a múku zmiešame a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme kakao a nakoniec po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém.

  • Na 2 korpusy natrieme krém, naskladáme na seba a na vrch priložíme posledný korpus.

  • Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, natrieme na koláč a necháme stuhnúť!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu