Mäkučká vianočka, tvarohovo-jablková plnka a snehová prikrývka – dokonalá kombinácia!

RECEPT

Mäkučká vianočka, tvarohovo-jablková plnka a snehová prikrývka – dokonalá kombinácia!

INGREDIENCIE
  • 1-2ks vianočka

  • 1 tvaroh hrudkový 500g

  • 5 bielok + 2 žĺtky

  • 3 – 4 jablká

  • 3dcl Mlieko

  • 2PL kryštálový cukor

  • 2ks škoricový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • Džem

  • Maslo na vymastenie formy

POSTUP

  • Ako prvé si vymastíme zapekaciu misu maslom. Pokrájame si vianočku na plátky, lepšie hrubšie. Potom si v miske zmiešame mlieko spolu s dvomi polievkovými lyžicami kryštálového cukru.

  • Do misy si nastrúhame jablká a zmiešame ich s dvomi škoricovými cukrami. V druhej mise si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a 2 žĺtkami.

  • Teraz si plátky vianočky namočíme z jednej aj druhej strany v mlieku s cukrom a poukladáme 1 vrstvu do zapekacej misy. Potom vianočku potrieme džemom. Na to potrieme tvaroh zmiešaný s cukrom a žĺtkami.

  • Potom dáme vrstvu jabĺk so škoricovým cukrom no a nakoniec opäť vrstva vianočky namočenej v sladkom mlieku. Vrchné plátky vianočky už nemusia byť také hrubé. Zapekaciu misu prikryjeme a dáme piecť do rúry na 180stupňov na 15 minút.

  • Kým sa žemľovka pečie, v mise si mixérom vyšľaháme 5 bielok so štipkou soli. Pridáme 1 lyžicu kryštálového cukru a vyšľaháme na tuhý sneh. Po 15 minútach žemľovku vyberieme z rúry a potrieme vyšľahaným snehom a ešte dáme na cca 5 – 10 minút neprikrytú piecť do rúry kým máme vrch snehu zlatistý.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!