Vynikajúca tvarohová torta so snehovými pusinkami. Spojenie krehkého cesta, lahodnej tvarohovej plnky a nadýchaných snehových pusiniek.

RECEPT

Vynikajúca tvarohová torta so snehovými pusinkami. Spojenie krehkého cesta, lahodnej tvarohovej plnky a nadýchaných snehových pusiniek.

INGREDIENCIE
Cesto
  • 100g margarín

  • 200g polohrubá múka

  • 40g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 60ml kefír

  • ½ ČL prášok do pečiva

Plnka
  • 1PL polohrubá múka

  • 100g kryštálový cukor

  • 1 ČL prášok do pečiva

  • 500g tvaroh

  • 3 žĺtky

  • 1 vanilkový cukor

Suflé
  • 3 vaječné bielka

  • 60g práškového cukru

  • 1 vanilkový cukor

POSTUP

  • Do misy si pripravíme 200g múku a pomocou trelka nastrúhame margarín. V druhej mise si zmiešame vajíčko s kryštálovým cukrom,  vanilkou a práškom do pečiva a všetko dobre premiešame.

  • Do zmesi prilejeme kefír a celú zmes pridáme do misy s múkou. Vypracujeme cesto a dáme na 15 minút do chladničky.

  • Cesto si môžeme vyvaľkať a vystelieme ním formu na pečenie tak, aby bolo cesto aj po bokoch formy. Vidličkou popicháme cesto vo forme vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10 minút.

  • Počas pečenie pripravíme plnku. Tvaroh si pretlačíme cez sitko. Oddelené žĺtky dáme do misy s kryštálovým cukrom a vanilkou. Zmiešame a pridáme PL polohrubej múky a prášok do pečiva a miešame dohladka.

  • Keď máme zmes hladkú, pridáme ju do pretlačeného tvarohu. Všetko dobre premiešame.

  • Vyberieme koláč z rúry a nalejeme na cesto tvarohovú plnku a pečieme ďalej cca 50 minút.

  • Suflé si pripravíme vyšľahaním bielok, po cca 2 minútach pridáme cukor spolu s vanilkou a vyšľaháme sneh.

  • Po uplynutí 50 minút vyberieme koláč, rozotrieme suflé a pečieme ešte 15 minút. Potom vypneme rúru a koláč necháme chladnúť v rúre pri otvorených dvierkach.

POZNÁMKY

Po vychladnutí sa na koláči vytvoria kvapôčky pripomínajúce slzy ?

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!