Vynikajúca kombinácia chutí v tomto lahodnom dezerte, ktorým nik nepohrdne „vanilkovo-čerešňový krémeš“!

RECEPT

Vynikajúca kombinácia chutí v tomto lahodnom dezerte, ktorým nik nepohrdne "vanilkovo-čerešňový krémeš"!

INGREDIENCIE čerešňový krém
  • 2bal. lístkové cesto

  • 350g čerešňový kompót

  • 8pl krupica

  • 3pl kryštálový cukor

  • 1/2čl škorica

INGREDIENCIE vanilkový krém
  • 800ml mlieko

  • 2bal. vanilkový puding

  • 3pl kryštálový cukor

  • 250g maslo

INGREDIENCIE šľahačka
  • 500ml rastlinná šľahačka

POSTUP

  • Obe lístkové cesta si upečieme do zlatista, jedno z nich pred pečením nakrájame na kocky.

  • Čerešňový krém - šťavu z kompótu zmiešame s krupicou a cukrom, dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Čerešne nakrájame na malé kúsky, vmiešame do krému a necháme mierne vychladnúť. Vlažný krém natrieme na upečené lístkové cesto(celé).

  • Vanilkový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding, necháme mierne vychladnúť. Do vlažného pridáme na kocky nakrájané maslo izbovej teploty a vyšľaháme hladký krém. Hotový krém natrieme na čerešňovú vrstvu.

  • Rastlinnú šľahačku si vyšľaháme, natrieme na vanilkový krém a uhladíme. Na kocky nakrájané upečené lístkové cesto poukladáme na vrch koláča a podľa toho nakrájame. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu